Ha nem szeretné, hogy ilyen ventilátor keringtesse a levegőt az Ön és családja otthonában ...


Kapcsolatfelvétel

Gondoljon saját maga és családja egészségére!
A rendszeres és szakszerű klímatisztítás segít megelőzni esetleges betegségek kialakulását valamint hozzájárul berendezésünk hatékony működéséhez. Általánosan elmondható, hogy ha kizárólag hűtésre vagy fűtésre használjuk készülékünket, elegendő évente egy alkalommal tisztítani, lehetőleg a beüzemelés előtti időszakban.
Amennyiben a hűtési és fűtési funkciót is aktívan használjuk, valamint porosabb, szennyezettebb levegőjű helyiségekben, például konyha és utcára nyíló kisboltok, indokolt az évi 2 tisztítás.

A karbantartás a következőket foglalja magában:

  • Beltéri egység tisztítása
  • Szűrők tisztítása
  • Hőcserélő fertőtlenítése
  • Klímatisztító folyadék alkalmazása
  • Ventilátor tisztítása
  • Kondenzvíz elvezetés tesztelése
  • Kültéri egység tisztítása
  • Próbaüzem

Kérjük jelezze, amennyiben a bel- vagy kültéri egység megközelítése 4m-nél nagyobb létrát vagy egyéb segédeszközt kíván!

Klímatisztítás ára település, készülék darabszám, illetve szezonidőszak szerint változó, ezért kérjük érdeklődjön valamelyik elérhetőségünkön.

Kapcsolatfelvétel

Miért is van szükség a klíma tisztítására?

A klíma úgy működik, hogy a beltéri egységében lévő elpárologtató hűtés üzemmódban a környezetéből hőt von el. Ez annyira lehűti, hogy a rajta átfújt levegő is hideg lesz. Viszont a levegő és az elpárologtató közötti hőmérséklet különbség miatt a levegőből kicsapódik a pára, és így kondenzvíz képződik, amit a beltéri egység összegyűjt a csepptálcájában és ezután a kivezetésen távozik a víz.

Az elkoszolódást és büdösödést az okozza, hogy ezen a nedves felületen a levegőből lerakódik a por, pollen, növényi csíra, poratka és minden más, amit a levegő szállít. Ezek pedig tenyészni és rothadni kezdenek.

Amikor bekapcsoljuk a klímát, a ventilátor ezeket mind elkezdi keringtetni a szobában, amit mi belélegzünk.

A torok kaparás és szemszárazság nem feltétlenül azért jelentkezik, mert a klíma kiszárítja a levegőt, hanem azért, mert az elszennyeződött klíma allergéneket és irritáló anyagokat juttat a levegőbe. Szélsőséges esetekben köhögés, fejfájás is jelentkezhet, valamint legionella fertőzés is előfordulhat, mely többek között "Legionárius betegséget" is okozhat.

Legionella wiki

Legionella_a_munkahelyen

A beltéri egységet gőztisztító berendezéssel fertőtlenítjük, mely 1-6 Bar közötti porlasztott vízzel tisztít, szűrőit megtisztítjuk, emellett fertőtlenítő-gombaölő folyadékot is alkalmazunk. A bekapcsolást követően 10-15 percet még működtetni kell a klímát.

A kültéri egységet nem szükséges ilyen módon tisztítani, mivel nem a közvetlen életterünkben helyezkedik el. Amennyiben az elpárologtatója koszos, kefével elegendő letakarítani, ezzel meggátolva, hogy por, pókháló és nyárfavirág paplanszerű anyaggá (lásd kép) összeállva rontsa a kondenzátor hőleadó képességét.

Egyes esetekben ez a beavatkozás nem elég, például ha évekig mellőzik a tisztítást vagy konyhai és bolti-ipari készüléknél. Ebben az esetben akár a beltéri, akár a kültéri egységet le kell szerelni és elszállítani, hogy megfelelően tisztíthatóak legyenek.

Azonban azt kijelenthetjük, hogy amennyiben egy újonnan telepített készülék megkapja a szükséges időközönként a szakszerű tisztítást, erre nem kerülhet sor.

 

Klímaszerelést és klímatisztítást az alábbi településeken és környékükön vállalunk:

Acsa, Aszód, Bag, Berkenye, Budapest III., IV., XV. kerület, Békásmegyer, Káposztásmegyer, Óbuda, Pestújhely, Rákospalota, Újpalota, Újpest, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Fótliget, Galgagyörk, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Iklad, Keszeg, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Márianosztra, Mogyoród, Nagymaros, Nógrád, Nőtincs, Őrbottyán, Ősagárd, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Rétság, Szada, Szendehely, Szentendre, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Veresegyház, Verőce, Visegrád, Zebegény