Ingyenes helyszíni felmérésre időpont egyeztetés:
+36-30/152-0025

A következő 5 év az eddigi legmelegebb időszak lehet a Földön:
kovetkezo ot ev az eddigi legmelegebb

Teljes körűen vállaljuk klímák beszerelését, beüzemelését, előcsövezését, légcsatornázását, készülék beszerzését lakossági és ipari szinten egyaránt.

Ingyenes helyszíni felmérés

Amennyiben úgy dönt, hogy szüksége van egy klíma készülékre, először mindenképpen kérje szakember véleményét!

Kapcsolatfelvétel

Ön igényeihez igazodva az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

 • mekkora a hűtendő/fűtendő helyiség mérete (alapterület, belmagasság)
 • jellemzői (tetőtér, szigetelés, áramellátási lehetőség, kondenzvíz elvezetés, fal anyaga és vastagsága)
 • hűtési, fűtési vagy mindkét funkció lesz-e aktívan használva
 • kültéri-beltéri egység elhelyezkedése és távolsága
 • wifi elérhetőséggel rendelkezzen-e a készülék

Sürgős esetben az ingatlan alaprajza vagy szóbeli leírása alapján is elvégezhető a felmérés.

Alapvetően helyiségenként 1db készülékben gondolkozzunk, ugyanis ahhoz, hogy több helyiséget is hatékonyan klimatizáljunk, szerencsés adottságok kellenek.

Általánosságban elmondható, hogy túlnyomórészt 3,5KW-os készülékek kerülnek felszerelésre 20-40m2-es helyiségekbe. 2,5KW-os készülékek igazán kis helyiségekben, például kb. 10-15m2-es hálószobában hatékonyak és még ha gyárilag akár 15-20m2-es helyiségben is használhatók, a 3,5KW-os készülékek könnyebben-kisebb teljesítménnyel adják le a hőt és gyártótól függetlenül kb. 10-20e Ft a különbség. Tetőtéri kis helyiség esetén pedig abszolút a 3,5KW-os készülék javasolt. 40-50m2 feletti helyiségek hatékony hűtésére/fűtésére már inkább az 5KW-os készülékek javasoltak, azonban itt már figyelembe kell venni a helyiségek elhelyezkedését. Amennyiben az egyik helyiség belső falára helyezzük a készüléket és vele szemben helyezkedik el a másik klimatizálandó helyiség ajtaja (szerencsés eset), úgy hatékonyan működtethetjük. Az egyik szobából a másikba nem fog átmenni az előszobán és „bekanyarodni” a hő, habár a hőmérséklet megpróbál kiegyenlítődni. Ide tartozik a nem elhanyagolható gazdasági tény is, miszerint az 5KW-os készülékek kb. dupla annyiba kerülnek mint a 3,5KW-os társaik, így ha már erre van szükségünk és pénztárcánk engedi az 5KW-os készüléket, érdemesebb lehet elgondolkozni inkább 2db 3,5KW-os készüléken…

Már meglévő ingatlanok esetében a kül- és beltéri egység legideálisabb helyét kell megtalálnunk, a szükséges vezetékezést pedig ezeket eltakaró kábelcsatornába rejtjük.

Újonnan épülő vagy átépítés alatt álló ingatlanok esetében a falba rejtve süllyesztjük a vezetékeket, így érve el a diszkrét megjelenést.


Klíma készülék felszerelésének legzajosabb és legporosabb része a beltéri és kültéri egység összekötésének előkészítése. Ilyenkor jó esetben csak 1db lyukat szükséges fúrni a homlokzati falon, mely kb. 6cm átmérőjű. A fúrás zaja sajnos nem tompítható, porelszívást és - ha szükséges - védőfóliázást, valamint minden esetben magunk után összetakarítást alkalmazunk.

A TELEPÍTÉS ALAPSZERELÉSI ÁRA TARTALMAZZA:

 • bel- és kültéri egység felszerelését, bekötését
 • bel- és kültéri egység felszereléséhez szükséges anyagokat
 • hőszigeteléssel ellátott rézcső pár kiépítését 3 fm-ig
 • kondenzvíz gravitációs elvezetését 3 fm-ig
 • elektromos betáplálás kiépítését 3 fm-ig
 • klímaberendezés helyszínre szállítását
 • egyszeri főfal átfúrását
 • keletkezett törmelék eltakarítását
 • klímaszerelők munkadíját
 • a telepített klímaberendezés szakszerű beüzemelését
 • a készülék gazdaságos és komfortos üzemeltetésének betanítását


A TELEPÍTÉS ALAPSZERELÉSI ÁRA NEM TARTALMAZZA:

 • tetőre szerelhető kültéri tartókonzol árát
 • hosszított kültéri tartókonzol árát (későbbi hőszigetelés miatt indokolt)

Klíma telepítés ára település, készülék darabszám, szezonidőszak illetve az ingatlan jellemzői szerint változó, ezért kérjük érdeklődjön valamelyik elérhetőségünkön.

Klímaszerelést és klímatisztítást az alábbi településeken és környékükön vállalunk:

Acsa, Aszód, Bag, Berkenye, Budapest III., IV., XV. kerület, Békásmegyer, Káposztásmegyer, Óbuda, Pestújhely, Rákospalota, Újpalota, Újpest, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Fótliget, Galgagyörk, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Iklad, Keszeg, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Márianosztra, Mogyoród, Nagymaros, Nógrád, Nőtincs, Őrbottyán, Ősagárd, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Rétság, Szada, Szendehely, Szentendre, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Veresegyház, Verőce, Visegrád, Zebegény