Ingyenes helyszíni felmérésre időpont egyeztetés:
+36-30/152-0025

bg04

Haladva a korral és napjaink kihívásaival manapság már csak inverteres klímákat forgalmaznak, melyek lényege a teljesítmény, ezáltal az áramfelvétel szabályzása a „régi” készülékekkel ellentétben, amiket bekapcsoltunk és maximumon fogyasztották a villamos energiát, amíg ki nem kapcsoltuk.

Ennek a fejlesztésnek és egy váltókapcsolónak köszönhetően a mai készülékek kiválóan alkalmasak ingatlanunk fűtésére is. A globális felmelegedéssel és az átlaghőmérsékletek emelkedésével együtt egyre többen választják ezt a rendszert teljes vagy kiegészítő fűtésként. Igazán hatékonyan és gazdaságosan az átmeneti tavaszi-őszi fűtési időszakban működnek a klíma berendezések, ahogy csökken a hőmérséklet – 0-5 C alatt- úgy csökken a hatékonyság is.

 • A hűtő vagy fűtőteljesítmény a kért beállítások függvényében automatikusan változik. Ha a klímán beállított célhőmérséklet közel van a helyiség aktuális hőmérsékletéhez, akkor az inverteres kompresszor alacsonyabb fordulatszámon fog működni. Ha pedig egyáltalán nincs teljesítmény igény, kikapcsol a kompresszor és az inverter vezérlőpanel készenléti állapotba kerül, viszont ha a legnagyobb teljesítményre van szükségünk, az inverteres kompresszor a névelegesnél nagyobb hűtő / fűtőteljesítmény leadására is képes.
 • A jól méretezett teljesítményű inverteres klímák akár 30-40%-kal kevesebb áramot fogyasztanak, mint régi társaik.
 • Kisebb hőingadozás tapasztalható.
 • Az inverteres klímák alkalmasak fűtő üzemre hidegebb időben is. (A -20 °C/ -7 °C és +5 °C közötti külső hőmérséklet tartományban is működőképesek.)
 • Zajszintjük alacsonyabb, mint a nem inverteres klímáké 
 • Az inverteres klímák előnyei folyamatos használat esetén érvényesülnek, ha a készülék szinten tartó üzemben működik, akkor a leghalkabb, leggazdaságosabb.

Egy átlagos lakossági klímaberendezés kevesebbet fogyaszt mint egy porszívó, vagy egy hajszárító. Erről digitális háztartási fogyasztásmérővel is meggyőződhet, amellyel akár az éves összfogyasztást is végig tudja követni.

Példa: Gree "2,6 kW-os" Comfort Plusz inverteres (változó teljesítményű) klíma.

 • Hűtőteljesítmény: 2,6 kW (szabályzás 0,4 - 3,2 kW között)
 • Teljesítmény felvétel hűtésben: 870W (200 - 1420 W)
 • Fűtőteljesítmény: 2,8 kW (szabályzás 0,4 - 4,1 kW között)
 • Teljesítmény felvétel fűtésben: 900 W (200 - 1550 W)

 

Kapcsolatfelvétel

Egy magánember hasznos tapasztalatai és mutatószámai a klíma fűtésről:    A következő 5 év az eddigi legmelegebb időszak lehet a Földön:
olcso futes klimaval        kovetkezo ot ev az eddigi legmelegebb

H-Tarifa információk

A H-Tarifa egy kedvezményes áramszolgáltatói díjszabás, amivel fűtési szezonban csökkentheti a klímaberendezések (hőszivattyúk) üzemeltetési költségeit.

 • 2010 óta elérhető az ország egész területén.
 • A díjszabás szezonális, minden évben október 15-től, következő év április 15-ig vehető igénybe (0-24h). A fennmaradó időben normál díjszabás van érvényben.
 • A szolgáltatási időszakban 35-37 Ft helyett, a tarifa 23-24 Ft/kWh.

Több tízezer forintos megtakarítás érhető el a H-Tarifával, egyetlen fűtésszezon alatt. Előzetesen csak becsülhető: függ a telepített rendszer nagyságától, az általános időjárási viszonyoktól, illetve a felhasználói szokásoktól.

Feltételek, követelmények:

 • Külön párhuzamos "H tarifás mérőóra" hivatalos beüzemelése szükséges hozzá, mely helyzettől függően számottevően növelheti az összköltségeket.
 • A mérőhely előzetes kialakításához, és a klímaberendezés rákötéséhez, áramszolgáltató által ajánlott villanyszerelőre van szükség. Régebben: "regisztrált villanyszerelő".
 • A klímaberendezés betáplálási pontja és a mérőhely között megszakítás nélküli áramkörre van szükség, illetve a szerződött berendezés(ek) mellett más fogyasztó rákötése tilos!

 

Klímaszerelést és klímatisztítást az alábbi településeken és környékükön vállalunk:

Acsa, Aszód, Bag, Berkenye, Budapest III., IV., XV. kerület, Békásmegyer, Káposztásmegyer, Óbuda, Pestújhely, Rákospalota, Újpalota, Újpest, Csomád, Csörög, Csővár, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Fótliget, Galgagyörk, Galgamácsa, Göd, Gödöllő, Iklad, Keszeg, Kismaros, Kisnémedi, Kosd, Kóspallag, Márianosztra, Mogyoród, Nagymaros, Nógrád, Nőtincs, Őrbottyán, Ősagárd, Penc, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Rétság, Szada, Szendehely, Szentendre, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Veresegyház, Verőce, Visegrád, Zebegény